Valalarm

Hier ben je >

Veilig met een valalarm voor ouderen

Ben je niet meer zo goed ter been, maar zou je graag met een veilig gevoel naar buiten willen? Wuzzi Alert is het valalarm voor ouderen waarmee je met één druk op de knop om hulp kunt vragen. Vaak werkt een valalarm alleen binnen, maar het mobiele alarm van Wuzzi Alert kan je ook gewoon buiten gebruiken. Op deze manier heb je naast voldoende bewegingsvrijheid ook een veilig gevoel.

Hoe werkt het?

Het valalarm van Wuzzi Alert werkt zeer eenvoudig en is verkrijgbaar als alarmknop, halssieraad en alarmhorloge. Alle producten werken in principe hetzelfde. Door op de alarmknop te drukken worden de contactpersonen die je hebt opgegeven één voor één afgebeld totdat er iemand je alarmoproep opneemt. Je kan vervolgens direct met deze persoon praten. Door de ingebouwde locatiebepaling weet je contactpersoon direct waar je bent zodat hij of zij snel te hulp kan schieten.

WAARSCHUWING: Ons valalarm op basis van beweging en sensoren voor ouderen is bewust uitgezet. Uit eigen onderzoek is namelijk gebleken dat valsensoren veel te goed werken, dit heeft met verschillende oorzaken te maken; man/vrouw, gewicht en manier van dragen. Hierdoor hebben wij er bewust voor  gekozen om deze functionaliteit niet aan te bieden.

Valalarm zonder sensoren

De automatische valdetectie op ons valalarm voor ouderen is bewust uitgeschakeld. Uit eigen onderzoek is namelijk gebleken dat deze valsensoren enerzijds te gevoelig waren en soms ook alarmeerden als er geen sprake was van een val. En anderzijds soms niet alarmeerden als de drager van het alarm wél gevallen was. Omdat veiligheid bij ons voorop staat hebben wij er bewust voor gekozen om deze functionaliteit (die erg afhankelijk is van het gewicht van de gebruiker, de wijze van dragen en bewegen) niet aan te bieden.

Het valalarm bij je dragen

Je kunt het valalarm eenvoudig bij je dragen. Zo draag je de alarmhorloges zoals de Wuzzi Watch Indi om je pols of het persoonsalarm Wuzzi Alert Navi of Wuzzi Alert Pebbles via het bijgeleverde halskoord om de hals. Echter kunnen de Wuzzi Alert Navi en de Wuzzi Alert Pebbles naar wens ook via de bijgeleverde kledingclip aan de kleding gedragen worden. Hierdoor weet je zeker dat het valalarm altijd in de buurt is als je gevallen bent. En de hulp met één druk op de alarmknop bij je is!

GPS tracking op je valalarm

Wees er zeker van dat er bij noodsituaties snel hulp onderweg is. Bij Wuzzi Alert garanderen we altijd bereik. Door de alarmknop in te drukken, verstuur je automatisch je locatie naar je contactpersoon. Daarom is het Wuzzi Alert® alarmsysteem ideaal voor senioren die er graag op uitgaan in de natuur of hun dagelijkse blokje om willen blijven kunnen maken.

Abonnementsvormen

Wuzzi Alert® alarmapparaatjes maken gebruik van de diverse mobiele netwerken. Onze mobiele alarmapparaatjes maken altijd gebruik van de frequentie van het sterkste mobiele netwerk. Zo zijn we ook niet afhankelijk van maar slechts één mobiel netwerk. En kunnen we jou de veiligheid bieden die je zoekt.

Wij bieden 2 verschillende abonnementen aan:

Wuzzi Alert® Sociaal

 • € 9,95 per maand
 • Bij alarmering betaal je € 0,10 per minuut
 • Contactpersonen worden één voor één afgebeld totdat iemand je alarmoproep accepteert.
 • Bij acceptatie kan er direct met elkaar gesproken worden.

Wuzzi Alert® Professioneel

 • € 14,95 per maand
 • Bij alarmering betaal je € 0,10 per minuut
 • Bij alarmeringen sta je 24/7 direct in contact met onze alarmcentrale. Bij een niet levensbedreigende situatie zal onze centralist je contactpersonen één-voor-één afbellen.

Valalarm voor ouderen bestellen

Direct een valalarm van Wuzzi Alert bestellen? Dat kan in onze webshop! Heb je nog vragen? Wij beantwoorden ze graag. Wij zijn bereikbaar op 088-8007788 of via klantenservice@wuzzialert.com.

De meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over mobiel alarm Wuzzi Alert en de antwoorden op deze vragen.

Je kunt de Wuzzi Alert® dienstverlening of een Wuzzi Alert® startpakket op de volgende manieren bestellen.

 • In onze webshop
  Als je via onze webshop bestelt, vul je de benodigde gegevens online in. Je kunt het aankoopbedrag dan direct betalen via Ideal, Creditcard of Bankcontact. Achteraf betalen van je aankoopfactuur kan ook. Je ontvangt je aankoopfactuur per e-mail. Zodra wij je betaling ontvangen hebben, wordt het Wuzzi Alert startpakket® met Post.nl naar je verstuurd; en al de volgende werkdag als pakketje bij je bezorgt. Zodra je het nieuwe alarmapparaatje 2 uur hebt opgeladen, is deze direct klaar voor gebruik!
 • In een winkel
  Als je Wuzzi Alert® in een winkel aanschaft, zal een winkelmedewerker de benodigde gegevens rechtsreeks in ons systeem invoeren én activeren. Zodra je het Wuzzi Alert® Startpakket in de winkel hebt afgerekend is je alarmapparaatje – in het geval van een Sociaal abonnement – na 2 uur opladen van het alarmapparaatje direct klaar voor gebruik! Bij een Professioneel abonnement, kun je het alarmapparaatje gebruiken zodra je bericht hebt ontvangen dat je aansluiting is geactiveerd. Dit is binnen 24 uur na aanschaf!
 • Bestellen via een inschrijfformulier
  Als je via het papieren inschrijfformulier in onze folder bestelt, dan vul je alle benodigde gegevens in en stuur je deze op naar:

  Wuzzi Alert®
  t.a.v. klantenservice
  Postbus 3398
  4800 DJ Breda

  Na ontvangst wordt je inschrijfformulier door ons verwerkt en sturen we een aankoopfactuur naar je mailadres. Zodra wij je betaling via bankoverschrijving ontvangen hebben, wordt het Wuzzi Alert startpakket® met Post.nl naar je verstuurd. En al de volgende werkdag als pakketje bij je bezorgt. Zodra je het nieuwe alarmapparaatje 2 uur hebt opgeladen, is deze direct klaar voor gebruik!

De mobiele alarmapparaatjes van Wuzzi Alert® werken zowel binnen- als buitenshuis; en in heel Nederland en alle andere EU-landen! Onze alarmapparaatjes maken gebruik van alle mobiele netwerken en zoeken automatisch verbinding met het mobiele netwerk met het sterkste signaal.

Dankzij de GPS-functionaliteit op de Wuzzi Alert® alarmapparaatjes is de locatie van jou als gebruiker, eenvoudig te monitoren door je naasten via de Mijn Wuzzi app of het online klantenportaal Mijn Wuzzi. En ben je indien gewenst altijd vindbaar zijn voor je contactpersonen. Natuurlijk kan je deze vindbaarheids-functionaliteit ook uit (laten) schakelen als je dat prettiger vind.

Je kunt ook een veilige zone instellen dankzij de GPS-functionaliteit op de Wuzzi Alert® alarmapparaatjes. Denk hierbij aan een zone van de leefomgeving of een vaste wandel- of fietsroute. Wanneer de veilige zone verlaten wordt, worden de contactpersonen één-voor-één afgebeld met de melding wie de veilige zone op welke locatie verlaten heeft.

Sociaal abonnement
Nadat je SOS-knop hebt ingedrukt gaat alles volledig automatisch. Na enkele seconde hoor je de melding ‘Een moment geduld alstublieft’ ten teken dat het alarm is geactiveerd. Je hoort deze melding totdat één van je contactpersoon je alarmoproep heeft aangenomen. De contactpersoon hoort na het aannemen en accepteren van de alarmoproep, in een gesproken boodschap dat je gealarmeerd hebt; en waar je je op dat moment bevindt. Daarna kunnen jullie met elkaar praten.

Professioneel abonnement
Nadat je SOS-knop hebt ingedrukt gaat alles volledig automatisch. Na enkele seconde hoor je de melding ‘Een moment geduld alstublieft’ ten teken dat het alarm is geactiveerd. Vervolgens wordt de alarmoproep aangenomen door een van de centralisten van onze alarmcentrale. De centralist krijgt je locatie door en daarna kunnen jullie met elkaar praten.

Op al onze alarmapparaatjes zit de wettelijke garantietermijn van 24 maanden; op de batterij en accessoires zit een garantietermijn van 3 maanden. Deze garantie geldt bij normaal gebruik, schade door uw eigen handelen of dat van anderen valt nooit binnen de garantie.

Mochten er problemen zijn met een alarmapparaat, neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer +31 (0)88 – 800 77 88 of per e-mail via klantenservice@wuzzialert.com. Onze klantenservice zal altijd proberen om op afstand een zo nauwkeurige mogelijke analyse te maken om het ontstane probleem voor je op te lossen. Mocht dit niet lukken dan kan je het Wuzzi Alert® startpakket in een beschermde verpakking met begeleidend briefje onder vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres opsturen naar:

Wuzzi Alert
t.a.v. klantenservice
Postbus 3398
4800 DJ Breda

Na ontvangst zullen we zo snel mogelijk het probleem proberen te verhelpen en te bepalen of de eventuele schade onder de garantie valt. En mocht het nodig zijn dan zullen we altijd contact met je op nemen om samen de vervolgstappen te bespreken.